Ohjatut parkour-tunnit

UUDET HARRASTAJAT OVAT TERVETULLEITA!  Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita.

Ilmoittautuminen sekä lukujärjestys löytyy täältä>>

KuplaParkour (6-8-vuotiaat, 8-12-vuotiaat, 10-14-vuotiaat, 13-17-vuotiaat)

KuplaParkour-ryhmissä harjoitellaan turvallisella, mutta samalla hauskalla tavalla erilaisia hyppyjä ja esteiden ylityksiä, kiipeilyä sekä akrobatian perusteita. KuplaParkour sopii hyvin vauhdista, toiminnasta ja haasteista pitäville lapsille ja nuorille. Ohjattuja KuplaParkour-ryhmiä löytyy 6-8-vuotiaille, 8-12-vuotiaille, 10-14-vuotiaille ja 13-17-vuotiaille. Ryhmiä kokoontuu joka arkipäivä.

AkroKupla (7-9-vuotiaat)

Olemme huomanneet, että monet lapsista ja nuorista haluaisivat oppia enemmän akrobatiaa, mutta parkour-tunneilla tekniikan harjoitteluun ei jää tarpeeksi aikaa. Niinpä kehitimme AkroKupla-tunnit, joissa pääpaino on akrobatian ja voimistelun tekniikassa. Tekniikan opettelulla vahvistetaan omia parkour-taitoja ja opitaan uusia temppuja. Myös liikkuvuus ja voima paranevat. Mukana on myös trikkauksesta tuttuja elementtejä (potkut, hypyt). 

AkroKupla-ryhmät sopivat erinomaisesti myös niille, jotka haluavat osallistua toimintaamme kaksi kertaa viikossa. AkroKupla täydentää ja tukee hyvin KuplaParkourin tuntisuunnitelmaa, mutta toimii hyvin myös itsenäisenä harrastuksena akrobatiasta kiinnostuneille.

TemppuParkour (4-5-vuotiaat, 5-6-vuotiaat ja 6-7-vuotiaat, kokoontuu temppusalissa)

Järjestämme TemppuParkour-ryhmiä 4-5-, 5-6- ja 6-7-vuotiaille. Ryhmissä harjoitellaan parkour-tekniikan alkeita (kuperkeikat, ylitykset, hypyt) ja kokeillaan opittuja asioista parkour-radalla. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja tunti kestää 45 minuuttia. TemppuParkour-ryhmistä on sitten hyvä siirtyä parin kauden jälkeen KuplaParkour-ryhmiin, joka on intensiivisempi ja kestää 60min ja jossa ryhmäkoko on isompi ja välineet suurempia.

TemppuParkourin ja KuplaParkourin eroja:

TemppuParkour -ryhmät kokoontuvat temppusalissa, jossa välineet on suunniteltu erityisesti pienemmille lapsille, jolloin tekniikoiden harjoittelu on helpompaa, vaikka pituutta ei vielä lapsella paljon olisikaan. Temppusalissa on paljon pehmeitä välineitä sekä alustana lattialla joustava telinevoimistelumatto. Tunti kestää 45 minuuttia. Varustus: sisäliikuntavaatteet (lapset ovat salissa avojaloin) ja juomapullo.

KuplaParkour -ryhmät kokoontuvat parkour-salissa, jossa telineet ovat suurempia ja korkeampia. Tunti kestää 60 minuuttia.  KuplaParkour on hieman intensiivisempi tunti ja harjoitukset haastavampia, mutta ryhmiin voi oikein hyvin tulla myös ilman aikaisempaa lajitaustaa. Varustus: sisäliikuntavaatteet ja puhtaat sisäliikuntakengät sekä juomapullo.

PerheParkour (aikuinen + 1-2 lasta iältään 6-12 vuotta)

PerheParkourissa lapset osallistuvat toimintaan oman aikuisen kanssa. Tunnilla harjoitellaan parkourin perustekniikoita (kuperkeikat, ylitykset, hypyt) ja kokeillaan opittuja asioita parkour-radalla. Yhtä aikuista kohden voi tulla 1-2 lasta. PerheParkour-ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 11:15-12:15.

Mitä mukaan tunnille

Ota parkour-tunnille mukaan sisäliikuntavaatteet, juomapullo ja puhtaat sisäliikuntakengät (poikkeuksena TemppuParkour -ryhmät, joissa ollaan paljain jaloin).

KuplaParkour -ryhmissä mukaan täytyy ottaa puhtaat sisäliikuntakengät, sillä parkour-salissa on paljon telineitä, joissa on mukavampi kiivetä sisäliikuntakengät jalassa. Sisäliikuntakenkien täytyy ehdottomasti olla puhtaat (ei siis ulkona käytettyjä), niissä on hyvä olla taipuisat pohjat ja pohjassa pitäisi olla jonkinlainen kuvio, jotta pohja ei luista.

Ohjaajat: Tamir, Mikko + Atte, Petja, Helmi

Kevätkauden 2024 aikataulut

Kevätkausi 8.1.2024 alkaen (16 kokoontumiskertaa).
Ryhmät eivät kokoonnu: talvilomaviikolla 26.2.-3.3.2024 (vko 9), pääsiäisenä pe-ma 29.3.-1.4.2024 & vappuaattona ja vappupäivänä ma-ti 30.4.-1.5.2024.

Syyskauden 2024 aikataulut

Syyskausi 12.8.2024 alkaen (16 kokoontumiskertaa).
Ryhmät eivät kokoonnu: syyslomaviikolla 14.-20.10.2024 (vko 42), itsenäisyyspäivänä pe 6.12.2024.

Lukujärjestyksen löydät täältä  –>

Hinnaston löydät täältä –>