TemppuKupla kolmelle eri ikäryhmälle

TemppuKuplan tarkoitus on antaa lapselle onnistumisen tunteita, hyvä mieli ja intoa kehittää oppimaansa. Ryhmät on jaettu niin, että ohjaaja pystyy valvomaan ja tukemaan lasten luonnollista motorista kehitystä ja ohjaamaan sitä oikeaan suuntaan. TemppuKupla kestää 45 minuuttia ja sisältää pienryhmäharjoituksia perusliikuntavälineillä sekä temppuradan.

Tunnin kulku: Ensimmäiset 20 minuuttia tehdään harjoituksia perusliikuntavälineillä (muun muassa pallot, vanteet, voimistelunarut, hernepussit). Lapset tutustuvat välineisiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin leikkien avulla. Lapsille annetaan mahdollisuus itse miettiä, mitä liikkeitä välineillä voi tehdä. Koordinaation, pienmotoriikan ja mielikuvituksen kehittäminen sekä sääntöjen noudattaminen ja ryhmässä toimiminen ovat tunnin ensimmäisen puolikkaan tavoitteita.

Lopputunti koostuu temppuradasta, joka muokataan aina ikäryhmän tasolle sopivaksi ja joka kerralla erilaiseksi. Temppuradalla harjoitellaan dynaamista tasapainoa ja ketteryyttä sekä samalla vahvistetaan isoja lihasryhmiä.

HUOMIO! Syyskaudella 2020 kokoontuu myös TemppuParkour-ryhmiä 5-6-vuotiaille ja 6-7-vuotiaille. Ryhmissä harjoitellaan parkour-tekniikan alkeita (kuperkeikat, ylitykset, hypyt) ja kokeillaan opittuja asioista parkour-radalla. Ryhmät kokoontuvat temppusalissa, jossa liikuntavälineet ovat juuri sopivan kokoisia alle kouluikäisille ja ekaluokkalaisille. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja tunti kestää 45 minuuttia. TemppuParkour-ryhmistä on sitten hyvä siirtyä parin kauden jälkeen KuplaParkour-ryhmiin, jotka kokoontuvat isommassa parkour-salissa.

Yli 6-vuotiaille löytyy parkour-salin puolella myös KuplaParkour-ryhmiä. Lue lisää parkour-ryhmistä täältä –>

Katso esittelyvideo TemppuKuplasta

Vanhempien läsnäolo tunneilla

TemppuKupla-ryhmissä pyrimme siihen, että lapset osallistuvat toimintaan itsenäisesti. Kupla-keskuksessa vanhemmat voivat halutessaan seurata tuntia eteistilasta, josta on ikkunat liikuntasaliin.

Kevätkauden 2021 aikataulut

Ryhmät kokoontuvat 11.1.-21.5.2021, yhteensä 16 kertaa.

HUOMIO! Koronasulun 17.3.-5.4.2021 takia kautta jatketaan niin, että kaikille ryhmille tulee tasapuolisesti tuo 16 kertaa. 

Korvaavat kerran järjestetään seuraavasti:

Maanantain ryhmät: 17.5. & 24.5.
Tiistain ryhmät: 11.5. & 18.5.
Keskiviikon ryhmät: 12.5., 19.5. & 26.5.
Torstain ryhmät: 13.5. (helatorstai), 20.5. & 27.5.
Perjantain ryhmät: 30.4. (vappuaatto) & 28.5.
Sunnuntain ryhmät: 23.5. & 30.5.

Ohjaajat: Tamir, Oona + apuohjaajat

linkki_ilmoittaudu