Koronainfo

Tälle sivulle päivitetään ajantasainen ohjeistus ohjattujen ryhmien toiminnasta korona-aikana. Uusin ohjeistus on aina ensimmäisenä.

Tiedote 22.2.2022

Rajoitukset harrastus- ja virkistystoimintaan

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on ehkäistävä lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä itse määrittelemillään toimenpiteillä. Toimia voivat olla esimerkiksi asiakasmäärien rajaus, asiakkaiden saapumisen porrastaminen tai asiakaspaikkojen sijoittelu väljästi, ja tilasta vastaavan toimijan tulee kirjata toimet asiakkaiden nähtävillä pidettävään suunnitelmaan. Aluehallintoviraston päätös perustuu tartuntatautilain pykälään 58 d, ja se on Pirkanmaalla voimassa 28.2.2022 asti.

Toimintamme jatkuu siis normaalisti.

Tiedote 21.1.2022

Avin tilojen sulkua koskeva päätös

Tartuntatautilain 58 g -pykälän perusteella Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat.

Määräys on voimassa kaksi viikkoa ajalla 22.1.- 4.2.2022.

Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan. Suljettuja tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa. Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Päätös ei koske seuraavia tiloja: kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät); huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat; sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat; kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, vähittäiskaupan liiketilat, palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.
Lain mukaan tilojen sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Toimintamme voi siis jatkua normaalisti.

Tiedote 18.1.2022

Avin päätöstä ei ole vieläkään tullut.

Keräämme kausimaksut tällä viikolla. Jos avi linjaa rajoituksia eri lailla kuin koronanyrkki ja joku sulku kuitenkin tulee, niin järjestämme sitten korvaavat kerrat kauden loppuun.

Tiedote 11.1.2022

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina 11.1.2022, että liikuntatilat voivat olla auki vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Odotamme vielä avin loppuviikosta tulevaa päätöstä asiasta, mutta tällä hetkellä näyttäisi onneksi siltä, että kevätkautta päästään jatkamaan toiminnassamme normaalisti.

Tiedote 8.1.2022

Tämänhetkisen aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan vuonna 2003 ja sitä myöhemmin syntyneiden harrastustoiminta saa jatkua normaalisti. 

Hallituksen koronaministeriryhmä sai eilen perjantaina 7.1.2022 neuvottelunsa päätökseen ja he valitettavasti suosittelevat rajoituksia myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Emme tietenkään tässä vaiheessa tiedä tuleeko rajoituksia tänne Pirkanmaalle ja jos tulee, niin minkälaisia, millä aikataululla ja minkä pituisina. Tämä selvinnee ensi tiistaina, kun Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu ja sen jälkeen vielä aluehallintovirasto tekee omat rajauksensa.

Miten siis toimimme nyt kevätkauden suhteen? 

Aloitamme kauden normaalisti maanantaina 10.1.2022. Emme kuitenkaan ota vielä kausimaksuja vastaan, vaan odotamme ensi viikon päätöksiä lasten harrastustoiminnan mahdollisesta sulkemisesta. Jos sulku tulee, jatkamme kautta sulun jälkeen ja kausimaksut määräytyvät sitten sen mukaan, montako kertaa saamme kertoja kevätkaudella järjestää. 

Pyrimme tiedottamaan mahdollisista muutoksista aina mahdollisimman nopeasti. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että uudet ohjeistukset tulevat voimaan varmaankin jälleen kerran hyvin nopealla aikataululla. Sähköpostia ja nettisivujamme kannataa nyt siis seurailla tiiviisti.

Leikkikenttä ja VapaaParkour pysyvät suljettuina ainakin 8.-31.2022.

Kaverisynttäreitä järjestetään normaalisti viikonloppuisin. Tiloissamme ei ole syntymäpäiväjuhlien aikana muita asiakkaita, jolloin syntymäpäiväjuhlat luokitellaan yksityistilaisuudeksi.

Tiedote 7.1.2022

LastenKuplan leikkikenttä  ja VapaaParkour on suljettu 8.-31.1.2022.

Olemme päättäneet, että leikkikenttä ja VapaaParkour pysyvät vielä tammikuun ajan suljettuna.

15.1.2022 alkaen temppusalia ja parkour-salia on mahdollista varata yksityiskäyttöön. Päivitämme varauskalenterin nettisivuillemme lähipäivinä.

Ohjattujen liikuntaryhmien kevätkausi alkaa normaalisti maanantaina 10.1.2022.

Ohjeet temppusalissa kokoontuviin ryhmiin osallistuville:

 • Tuo lapsi tunnille vain täysin terveenä.
 • Yski ja aivasta hihaan, älä käsiin tai muihin päin.
 • Saavu tunnille niin, että lapsi on valmiina tunnin alkaessa ja koko ryhmä pääsee kokonaisuudessaan saliin ennen toisen ryhmän päästämistä eteistilaan.
 • Vältä turhaa eteistilassa oleskelua.
 • Jos mahdollista, pue lapselle jumppavaatteet päälle jo kotona ja riisu vain takki ja kengät Kuplassa.
 • Tunnin jälkeen poistu mahdollisimman pian eteistilasta (myös käytävän puolella voi pukea kenkiä ja takkia).
 • Vanhempien ei tulisi jäädä seuraamaan tunteja eteistilan puolelle. Käytävän puolelta tunteja voi seurata turvavälit huomioiden.
 • Aikuisille suositellaan kasvomaskien käyttöä LastenKuplan tiloissa.
 • Huomioithan, että lasten kanssa työskennellessä turvavälejä ei pystytä kaikissa tilanteissa pitämään. Älä osallistu tunneille, mikäli huoli tartunnasta tai altistumisesta kasvaa perheessänne liian suureksi.

Ohjeet parkour-salissa kokoontuviin ryhmiin osallistuville:

 • Tule tunnille vain täysin terveenä.
 • Huolehdi huolellisesta käsihygieniasta ennen ja jälkeen tunnin.
 • Yski ja aivasta hihaan, älä käsiin tai muihin päin.
 • Vältä pukuhuoneissa oleskelua.
 • Jos mahdollista, pue treenivaatteet päälle jo kotona ja vaihda vain kengät KuplaParkour-keskuksessa (muista, että sisäkengät ovat PUHTAAT eikä niillä ole oltu ulkona).
 • Tunnin jälkeen poistu mahdollisimman pian salista, että pääset seuraavan ryhmän alta pois.
 • Vanhempien ei ole suositeltavaa jäädä seuraamaan tunteja salin puolelle.
 • Aikuisille suositellaan kasvomaskien käyttöä KuplaParkour-keskuksen tiloissa.
 • Huomioithan, että lasten kanssa työskennellessä turvavälejä ei pystytä kaikissa tilanteissa pitämään. Älä osallistu tunneille, mikäli huoli tartunnasta tai altistumisesta kasvaa perheessänne liian suureksi.

Tiedote 4.1.2022

LastenKuplan ohjattujen liikuntaryhmien (PikkuKupla, TemppuKupla, TemppuParkour, TemppuAkro, KuplaParkour, AkroParkour, PerheParkour) kevätkausi alkaa maanantaina 10.1.2022.

Leikkikenttä ja VapaaParkour pysyvät suljettuina toistaiseksi.

AVI:n ohjeet harrastustoimintaan:

Aluehallintovirasto on sulkenut Pirkanmaalla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilat kahden viikon ajaksi. Asiakastilojen sulkeminen Avin päätöksellä tartuntatautilain 58g-pykälän nojalla koskee 25.12.2021 -7.1.2022 seuraavia tiloja:

 • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen sekä vastaavaan liikuntaan käytettävät tilat sekä kuntosalit ja vastaavat tilat
 • yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät sekä niiden pukuhuonetilat
 • tanssipaikat ja kuorolaulutoiminnan tilat ja harrastajateatteritilat
 • huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipaikat ja -puistot
 • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat

Tilat voivat olla auki vain ammattiurheilijoille sekä vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Toiminnan tulee olla terveysturvallista tartuntatautilain 58c -kohdan mukaisesti.

Tiedote 23.12.2021

LastenKupla on suljettu 25.12.2021-7.1.2022.

Aluehallintovirasto on sulkenut Pirkanmaalla liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistystilat 25.12.2021 -7.1.2022 tartuntatautilain 58g-pykälän nojalla.