Koronainfo

Tälle sivulle päivitetään ajantasainen ohjeistus ohjattujen ryhmien toiminnasta korona-aikana. Uusin ohjeistus on aina ensimmäisenä.

28.9.2021
Avin ja Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ohjeet ryhmäharrastustoimintaan:

Lapset ja nuoret

 • Harrastustoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla.
 • Kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua.
 • Harrastustilassa tulee olla mahdollisuus riittävien turvavälien säilyttämiseen.

Alueella noudatetaan tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Ohjeet temppusalissa kokoontuviin ryhmiin osallistuville:

 • Tuo lapsi tunnille vain täysin terveenä.
 • Yski ja aivasta hihaan, älä käsiin tai muihin päin.
 • Saavu tunnille niin, että lapsi on valmiina tunnin alkaessa ja koko ryhmä pääsee kokonaisuudessaan saliin ennen toisen ryhmän päästämistä eteistilaan.
 • Vältä turhaa eteistilassa oleskelua.
 • Jos mahdollista, pue lapselle jumppavaatteet päälle jo kotona ja riisu vain takki ja kengät Kuplassa.
 • Tunnin jälkeen poistu mahdollisimman pian eteistilasta (myös käytävän puolella voi pukea kenkiä ja takkia).
 • Vanhempien ei tulisi jäädä seuraamaan tunteja eteistilan puolelle. Käytävän puolelta tunteja voi seurata turvavälit huomioiden.
 • Aikuisille suositellaan kasvomaskien käyttöä LastenKuplan tiloissa.
 • Huomioithan, että lasten kanssa työskennellessä turvavälejä ei pystytä kaikissa tilanteissa pitämään. Älä osallistu tunneille, mikäli huoli tartunnasta tai altistumisesta kasvaa perheessänne liian suureksi.

Ohjeet parkour-salissa kokoontuviin ryhmiin osallistuville:

 • Tule tunnille vain täysin terveenä.
 • Huolehdi huolellisesta käsihygieniasta ennen ja jälkeen tunnin.
 • Yski ja aivasta hihaan, älä käsiin tai muihin päin.
 • Vältä pukuhuoneissa oleskelua.
 • Jos mahdollista, pue treenivaatteet päälle jo kotona ja vaihda vain kengät KuplaParkour-keskuksessa (muista, että sisäkengät ovat PUHTAAT eikä niillä ole oltu ulkona).
 • Tunnin jälkeen poistu mahdollisimman pian salista, että pääset seuraavan ryhmän alta pois.
 • Vanhempien ei ole suositeltavaa jäädä seuraamaan tunteja salin puolelle.
 • Aikuisille suositellaan kasvomaskien käyttöä KuplaParkour-keskuksen tiloissa.
 • Huomioithan, että lasten kanssa työskennellessä turvavälejä ei pystytä kaikissa tilanteissa pitämään. Älä osallistu tunneille, mikäli huoli tartunnasta tai altistumisesta kasvaa perheessänne liian suureksi.

Tiedote 12.5.2021

Kaikki loputkin KuplaParkour-ryhmät palaavat normaaliin ryhmäjakoon keskiviikosta 12.5.2021 alkaen.

Tiedote 26.4.2021

Vappuaattona, perjantaina 30.4.2021, kaikki ohjatut ryhmät (TemppuParkour, KuplaParkour 8-12v, KuplaParkour 10-14v & KuplaParkour 13-17v) kokoontuvat normaalisti. Vappuaaton kokoontumiskerta korvaaa tämän vuoden ensimmäisen koronasulun (17.3.-5.4.2021) takia peruuntuneen kerran. Toinen korvaava kerta perjantain ryhmille järjestetään perjantaina 28.5.2021.

Tässä vielä muistutuksena lista kaikkien ryhmien korvaavista kerroista:

Maanantain ryhmät: 17.5. & 24.5.

Tiistain ryhmät: 11.5. & 18.5.

Keskiviikon ryhmät: 12.5., 19.5. & 26.5.

Torstain ryhmät: 13.5. (helatorstai), 20.5. & 27.5.

Perjantain ryhmät: 30.4. (vappuaatto) & 28.5.

Sunnuntain ryhmät: 23.5. & 30.5.

—-

Tiedote 21.4.2021

Loputkin KuplaParkour-ryhmät palaavat sisäharjoitteluun keskiviikosta 21.4.2021 alkaen

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi eilen tiistaina 20. huhtikuuta, että alle 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastukset sisätiloissa voivat jatkua keskiviikosta 21. huhtikuuta lähtien OKM:n ja THL:n turvaohjeita noudattaen. Yli 12-vuotiaiden harrastusryhmissä on voimassa 10 henkilön rajoitus ja osallistujien välillä tulee säilyä kahden metrin turvaväli.

Alle 12-vuotiaita rajoitukset eivät enää koske.
Vanhempien tai muiden ulkopuolisten oleskelu pukukopeissa tai harrastustiloissa ei ole sallittua.

Meidän toiminnassamme tämä tarkoittaa sitä, että:

Kaikki loputkin KuplaParkour-ryhmät palaavat sisäharjoitteluun keskiviikosta 21.4.2021 alkaen. Alle 12-vuotiaiden ryhmissä ei tarvitse enää kokoontua pienryhmissä.

Normaaliin ryhmäjakoon palaavat:

 • TemppuKupla-ryhmät
 • TemppuParkour-ryhmät
 • 6-8-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmät
 • 8-12-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmät

Pienryhmissä jatkavat (mikäli ryhmässä on yli 10 osallistujaa):

 • PikkuKupla-ryhmät
 • 10-14-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmät
 • 13-17-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmät
 • PerheParkour-ryhmät

Tiedote 14.4.2021

Temppukouluryhmät ja osa parkour-ryhmistä palaavat sisäharjoitteluun 19.4.2021 alkaen

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti eilen tiistaina 13.4.2021, että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista 19.4.2021 alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla ja 10 henkilön ryhmäkokoa soveltamalla.

Tämä tarkoittaa toiminnassamme sitä, että:

Kaikki temppusalissa kokoontuvat ryhmät (PikkuKupla, TemppuKupla, TemppuParkour) palaavat sisäharjoitteluun maanantaista 19.4.2021 alkaen. Ryhmät jaetaan jälleen alkukauden tapaan kahteen ryhmään, mikäli ryhmässä on yli 10 lasta. Listat ryhmistä laitetaan näkyville temppusalin ikkunaan. Tarkastakaa listoista kumpaan ryhmään kuulutte ja kumpaa sisäänkäyntiä käytätte. Tunteja voi seurata käytävän puolelta turvavälit (2m) huomioiden ja kasvomaskiä käyttäen.

Parkour-salissa kokoontuvista ryhmistä palaavat sisäharjoitteluun maanantaina 19.4.2021 :

 • kaikki 6-8-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmät
 • kaikki 8-12-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmät
 • molemmat PerheParkour-ryhmät
 • keskiviikon 10-14-vuotiaiden ryhmä klo 16:00-16:45 (kaikki osallistujat ovat 2008 tai myöhemmin syntyneitä)
 • perjantain 10-14-vuotiaiden ryhmä klo 16:00-16:45 (kaikki osallistujat ovat 2008 tai myöhemmin syntyneitä)

Ryhmät jaetaan jälleen alkukauden tapaan kahteen ryhmään, mikäli ryhmässä on yli 10 lasta. Listat ryhmistä laitetaan näkyville parkour-salin oveen. Tarkastakaa listoista kumpaan ryhmään kuulutte ja kumpaa pukuhuonetta käytätte.

Ulkoharjoittelussa jatkavat 30.4.2021 saakka:

 • maanantain 13-17-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmä klo 19:00-19:45
 • torstain 10-14-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmä klo 19:00-19:45
 • perjantain 10-14-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmä klo 18:00-18:45
 • perjantain 13-17-vuotiaiden KuplaParkour-ryhmä klo 19:00-19:45

Ulkoharjoittelun paikaksi 19.-30.4.2021 vaihtuu Koivistonkylän Prisman ympäristö (mm. vanhat lastauslaiturit, lähimetsät ja Taatalan puisto). Ulkoharjoitteluun kokoonnutaan parkkipaikalta katsottuna vasemman puoleisilla Prisman etuovilla.

Tiedote 1.4.2021

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina 30.3.2021, että lasten ja nuorten sisätiloissa toteutettavan ryhmäharrastustoiminnan (enemmän kuin yksi henkilö) tauko jatkuu 18.4.2021 asti. Lasten harrastukset ulkotiloissa sen sijaan saavat jatkua. Samaan aikaan AVI sallii yksityisten liikuntatilojen aukiolon niin, että turvavälit (2m) ja muut turvatoimet voidaan tosiasiallisesti toteuttaa ja henkilömäärä ei saa ylittää kuutta henkilöä.

Kuuden hengen ryhmien järjestäminen ei meiltä onnistu ja haluamme vieläkin toimia vastuullisesti, joten tämän takia siirrymme ulkoharjoitteluun, jotta harrastustauko ei venyisi liian pitkäksi.

Siirrämme siis kaikkien ohjattujen ryhmien (PikkuKupla, TemppuKupla, TemppuParkour, KuplaParkour, PerheParkour) tunnit ulkotiloihin 6.-18.4.2021 väliseksi ajaksi. 

Tunnit järjestetään Koiviston koulun pihapiirissä (Lehvänkatu 9, 33820 Tampere) sekä koulun vieressä olevassa MÄKITUVANPUISTOSSA (Antilankuja), n. 1,5 km:n päässä Koivistonkylän Prismalta.

Paikka valikoitui ympäristön monipuolisuuden sekä puiston aidan takia (turvallisinta pienille lapsille). Toki kaikki muutokset sijainnissa ja käytännön asioissa ovat mahdollisia. Lupa puiston käyttöön on kysytty Tampereen kaupungilta. On kuitenkin mahdollista, että puistossa ulkoilee tuntien aikana muitakin ihmisiä ja heillä on siihen täysi oikeus.

Ulkoharjoittelu leikkipuistossa ei tietenkään ole optimaalisin paikka temppukoulujen tuntisuunnitelmien toteuttamiselle, mutta teemme parhaamme, että tunneista saadaan monipuolisia ja motoriikkaa kehittäviä. Parkour-tunneilla on mukavaa päästä näyttämään lapsille uusia mahdollisuuksia parkouraamiseen ulkotiloissa, josta laji on alunperinkin alkanut.

Ulkoharjoittelu toteutetaan kaikille ryhmille niiden tavallisina kokoontumisaikoina. Kokoonnumme tuntien alussa Mäkituvanpuiston portille. Tunnit päättyvät samaan paikkaan. 

Vanhemmat jättävät lapset harjoituksiin ja suosittelemme, että tämän jälkeen vanhemmat lähtevät vaikka lenkille tai muille asioille. Jos vanhemmat jäävät seuraamaan tuntia, turvavälit täytyy pitää ja yli kuuden hengen odotteluryhmiä ei saa muodostaa. Lasten keskittymisen kannalta on aina parempi, ettei oma vanhempi ole koko ajan ihan vieressä. Poikkeuksena tietysti PikkuKupla- ja PerheParkour-ryhmät, joissa vanhemmat osallistuvat toimintaan. Poikkeuksena myös niiden lasten vanhemmat, joita tarvitsee mahdollisesti viedä pissalle kesken tunnin, sillä WC-tiloja ei ole käytössä puistoalueella. 

Varsinkin pienimpien temppukoululaisten kanssa on erittäin tärkeää, että lapset käyvät vessassa kotona ennen tunnin alkua! Ohjaajat eivät voi viedä lapsia kesken tunnin puskapissalle eli jos lapsi on vielä opettelemassa vessa-asioita olisi vanhemman  suotavaa jäädä tunnin ajaksi lähistölle, jotta voi sitten itse auttaa lasta, jos pissahätä iskee.

Lapsilla tulee olla säänmukainen vaatetus ja hyvät kengät, sillä toteutamme tunnit oli sää minkälainen tahansa.

Koiviston koulun pihassa ja lähikaduilla on hyvin pysäköintimahdollisuuksia. Jos asutte lähistöllä, niin suosittelemme, että tulette kävellen tai pyörällä.

Toivomme ymmärrystä näiden poikkeusjärjestelyiden osalta. Tiedostamme myös sen, että saapuminen Koiviston koululle Koivistonkylän Prisman sijaan voi olla joillekin hankalampaa kuin toisille, mutta paikka valittiin sen mukaan, missä saa parhaiten toteutettua sekä parkour- että temppukoulutunnit mielekkäästi ja tämä nähtiin tärkeämpänä kuin tuntien toteutus esim. Taatalanpuistossa.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 045 2374 723 tai sähköpostilla info(at)lastenkupla.fi. Instan ja facebookin yksityisviestit saattavat jäädä huomaamatta eli sitä kautta ei kannata ainakaan kiireisissä asioissa ottaa yhteyttä.

 

Tiedote 16.3.2021
Pirkanmaa on nyt siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen ja Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tänään tiistaina 16.3.2021, että kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta (enemmän kuin yksi henkilö) sisätiloissa on tauolla 5.4.2021 asti.
Kaikki ohjatut liikuntaryhmämme (PikkuKupla, TemppuKupla, TemppuParkour, KuplaParkour, PerheParkour) ovat tauolla 17.3.-5.4.2021.
Tarkempaa tietoa korvaavista kerroista on lähetetty sähköpostilla kaikille kevätkaudelle osallistuville.
Jotta kaikille ryhmille tulee tasapuolisesti 16 kertaa kevätkauden aikana, järjestämme korvaavat kerrat ryhmille seuraavasti:

Maanantain ryhmät: 17.5. & 24.5.
Tiistain ryhmät: 11.5. & 18.5.
Keskiviikon ryhmät: 12.5., 19.5. & 26.5.
Torstain ryhmät: 13.5. (helatorstai), 20.5. & 27.5.
Perjantain ryhmät: 30.4. (vappuaatto) & 28.5.
Sunnuntain ryhmät: 23.5. & 30.5.