Pienryhmäharjoittelu parkour-salissa kevätkaudella 2021

Aloitamme kevätkauden maanantaina 11.1.2021 noudattaen Pirkanmaan koronanyrkin suosituksia ja ryhmät, joissa on yli 10 lasta, jaetaan kahtia (ryhmä 1 ja ryhmä 2). Kontaktien minimoimiseksi kaikki parkour-tunnit muuttuvat 45 minuutin pituisiksi. Heti, kun rajoitukset hellittävät, tunnit muutetaan takaisin 6o minuutin pituisiksi.

Ryhmäjako toteutetaan niin, että kimppakyydit ja kaverisuhteet otetaan huomioon. Ryhmäjako tehdään ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Lapsille voi jo etukäteen sanoa, että rohkeasti kertovat, jos haluavat kaverin kanssa samaan ryhmään. Ohjaajat eivät voi ihan kaikkia kaverisuhteita muistaa/tietää.

Parkour-saliin on asennettu verho, jolla sali voidaan jakaa kahteen osaan, jolloin pienryhmien kohtaaminen minimoidaan. Tiedostamme kyllä sen, että lapset ovat samassa tilassa, vaikka verho jakaakin salin kahtia, mutta ainakin lähikontaktit pienryhmien välillä vältetään. Ohjaajat käyttävät kasvomaskeja.

Toimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelleen liian suureksi.

Käsihygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota ja tunnit suunnitellaan uudelleen joiltain osin, jotta turvavälit saadaan mahdollisimman hyvin pidettyä. Toki lasten kanssa työskennellessä fyysisen etäisyyden täydellinen pitäminen ei ole mahdollista ja myös tämä on hyvä ottaa huomioon, kun miettii tunneille osallistumista. 

Kaikille aikuisille suosittelemme kasvomaskien käyttöä tiloissamme. Tällä hetkellä emme suosittele vanhemmille tuntien seuraamista eteistilasta.

Tunneille ei saa osallistua sairaana tai edes lieväoireisena. Emme myöskään suosittele tunneille osallistumista, jos lapsi tai lapsen perheenjäsen on juuri palannut matkoilta.

Pukuhuoneiden käyttö

Poikien ja tyttöjen pukuhuoneet muutetaan ryhmien 1 ja 2 käyttöön, jolloin pienryhmillä on erilliset pukuhuoneet. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan sisäliikuntavaatteiden vaihtamista päälle jo kotona, jolloin ruuhka pukuhuoneissa minimoidaan. 

Parkour-salissa kokoontuvien ryhmien (KuplaParkour, PerheParkour) aikataulumuutokset

Kaikki parkour-tunnit muuttuvat 45 minuutin pituisiksi. Tunnit alkavat aina tasalta ja päättyvät varttia vaille eli:

16.00-16.45
17.00-17.45
18.00-18.45
19.00-19.45

Sunnuntain ryhmät:
10:15-11:00
11:15-12:00
Huomio! Aikuisille suositellaan kasvomaskien käyttöä PerheParkour-tunnilla.

Näin tuntien väliin jää 15 minuuttia, jolloin kahden ryhmän lapsia ja aikuisia ei ole samaan aikaan tiloissa. Yritämme näin välttää ruuhkat eteistilassa ja liian monen ihmisen kontaktit. Ja jos tiloissamme käy koronatartunnan saanut, joudumme perumaan vain yhden ryhmän, emme kahta tai kolmea ryhmää (esim. klo 17 ryhmässä koronatartunnan saanut altistaisi sekä klo 16 että klo 18 ryhmäläiset). Meillä ei ole parkour-salissa kahta uloskäyntiä (hätäuloskäynti johtaa varastokäytävälle, jonne emme voi lapsia normaalitilanteessa ohjata), joten eteistila ruuhkautuu helposti. Tunnit palautetaan kyllä heti tunnin pituisiksi, kun koronarajoitukset sen sallivat.

Ryhmät kokoontuvat 11.1.-21.5.2021.

Ryhmät eivät kokoonnu:
talvilomaviikolla 1.-7.3.2021 (vko 9)
pääsiäisenä 2.-5.4.2021
vappuaattona pe 30.4.2021

Kevätkauden viimeiset kerrat:
maanantain ryhmät: 10.5.2021
tiistain ryhmät: 4.5.2021
keskiviikon ryhmät: 5.5.2021
torstain ryhmät: 6.5.2021
perjantain ryhmät: 21.5.2021
sunnuntain ryhmät: 16.5.2021

Ohjeet parkour-tunneille osallistuville

– Tule tunnille vain täysin terveenä.
– Älä osallistu tunneille, mikäli kuulut COVID 19 –viruksen kannalta riskiryhmään.
– Huolehdi huolellisesta käsihygieniasta ennen ja jälkeen tunnin.
– Yski ja aivasta hihaan, älä käsiin tai muihin päin.
– Saavu tunnille maksimissaan 5 minuuttia ennen tunnin alkua, niin edellisen tunnin osallistujat ovat ehtineet poistua.
– Vältä pukuhuoneissa oleskelua.
– Jos mahdollista, pue treenivaatteet päälle jo kotona ja vaihda vain kengät KuplaParkour-keskuksessa (muista, että sisäkengät ovat PUHTAAT eikä niillä ole oltu ulkona).
– Tunnin jälkeen poistu mahdollisimman pian salista, että pääset seuraavan ryhmän alta pois.
– Vanhempien ei ole suositeltavaa jäädä seuraamaan tunteja salin puolelle.
– Kaikille aikuisille suosittelemme kasvomaskien käyttöä tiloissamme.

Pidätämme oikeuden aikataulujen muutoksiin. Ryhmät järjestetään, jos osallistujia on minimissään kuusi. Ryhmiä voidaan yhdistellä, jos ilmoittautuneita ei tule johonkin ryhmään tarpeeksi.

Kausimaksujen maksaminen

Jotta vältytään pitkiltä jonoilta, kausimaksuja olisi hyvä tulla maksamaan tuntien ollessa käynnissä (ei siis ainoastaan tuntien alkaessa tai loppuessa, jolloin eteistilassa on muutenkin hieman ruuhkaa). Yleensä toivomme, että kausimaksut olisi maksettu toisen kokoontumiskerran loppuun mennessä, mutta jos näyttää siltä, että jonoja syntyy liikaa, maksun voi maksaa myös kolmannella kokoontumiskerralla.

Miksi kausimaksu pysyy samana, vaikka tunnit lyhenevät 60 minuutista 45 minuuttiin?

Päämääränä tuntien lyhentämisellä on ainoastaan lasten ja vanhempien turvallisuus ja kontaktien minimointi. Tunnit palautetaan heti 60 minuutin pituisiksi, kun koronarajoitukset sen sallivat. Hinnassa emme valitettavasti voi tätä huomioida, sillä ohjaajien palkat, vuokrat, vakuutukset lapsille jne. pysyvät samoina oli tunti 45 tai 60 min. Tuntisuunnitelmia on kuitenkin muutettu niin, että alkulämmitellyt ja loppuvenyttelyt lyhenevät ja parkour-radalla oleva aika pysyy lähes samana. Venyttelyä voi sitten omatoimisesti jatkaa vielä kotona.

Kevätkauden alussa voi tulla kokeilemaan kaksi kertaa ilmaiseksi ja jos kokee, ettei 45 minuutin parkour-tunti anna kausimaksulle vastinetta, eikä halua jatkaa, kausimaksua ei tietenkään tarvitse maksaa.

Kysymyksiä?

Kaikissa kysymyksissä ja epäselvissä tilanteissa voi kääntyä ohjaajien puoleen tai ottaa yhteyttä puhelimitse 045 237 4723 tai sähköpostilla info@lastenkupla.fi